sociale netwerken


"Tegenwoordig zijn zelfs buren soms vreemden. Je spreekt elkaar zonder gesprek, je kijkt naar elkaar zonder de ander te zien. Mensen communiceren via snelle korte boodschapjes." Was getekend: Beatrix. Velen zullen zich deze en andere woorden herinneren. Beatrix sprak ze uit tijdens haar jaarlijkse kersttoespraak. Volgens de vorstin zorgt web 2.0 er vooral voor dat het lijkt of mensen meer communiceren. In werkelijkheid, zo stelt ze, komen we steeds verder van elkaar af te staan.
Erg grappig was het tv-item (ik ben even vergeten welk programma) dat er op volgde. Voor het oog van de camera werd aangebeld bij buren van de vorstin om te vragen of zou nou nauw contact hadden met Beatrix. Niemand! Maw: hyves, twitter, facebook, het had alleen maar kunnen helpen!
Natuurlijk is dit makkelijk roepen vanaf de zijlijn, maar ik ben er van overtuigd dat al die netwerksites voorzien in een behoefte (anders waren ze ook niet zo groot). Flickr? Ik vind het fantastisch, zoal ik in eerder blogs al heb aangegeven.
LinkedIn? Reuze handig als je wil weten in wat voor kringen iemand zich beweegt.
En het werkt ook reuze goed om groepen mensen met een zekere interesse in een keer te bereiken.

1 reacties:

Timmietovenaar zei

Ik ben het helemaal met je eens!

Die online netwerk wereld voorziet natuurlijk in een behoefte die al eeuwen bestaat. Was het vroeger gezamelijk naar de arena (brood en spelen), later de schutterij, de ambachten, de harmonie of fanfare, of wie weet de tafeltennis- of filatelieclub... Nu zoeken we elkaar zo nu en dan -sommigen wat frequenter dan anderen - online op. Niets nieuws onder de zon en indedaad reuze handig om een hoop mensen in één keer te bereiken.

Een reactie plaatsen